Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 22, 2009 in Auteursrecht, Blogs, Netneutraliteit, Open Source, Open Standaarden | 0 comments

Three Strikes in Groot Brittannie

De laatste tijd wordt er in toenemende mate kritisch geschreven over de ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Een relaas op Techdirt maakt bijvoorbeeld inzichtelijk hoe in principe niemand, uitgezonderd de entertainmentindustrie, baat heeft bij de voorstellen die ACTA behelst. De industrie zou het web het liefst zo reguleren dat het evenals radio en tv een uitzendmedium wordt, iets wat haaks staat op het streven van het web als podium voor door gebruikers gecreeerde content en vrije communicatie.
Inmiddels wordt er door meerdere organisaties actie ondernomen tegen deze twijfelachtige gang van zaken: waarom is het bijvoorbeeld het geval dat China, het land met ’s wereld meest omvangrijke plagiaatindustrie, niet is aangeschoven? Waarom hebben alle genodigden een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen? Op welke basis zijn hen die om een inhoudelijke reactie gevraagd zijn geselecteerd? Het is bijvoorbeeld op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat de Electronic Frontier Foundation buitenspel is gezet. Als reactie hierop heeft de EFF daarom de gang van zaken proberen uiteen te zetten.
In het kielzog van alle ophef over de Acta is afgelopen week naar buiten gekomen dat men in Groot Brittannie werkt aan een versnelde invoering van de zogenaamd Three Strikes-wetgeving. Om dit te voorkomen is er een online petitie geplaatst die door bezorgde Britse burgers getekend kan worden.
En dat alles in een tijd dat de muziekindustrie nog steeds flinke winst maakt.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This