Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 22, 2009 in Auteursrecht, Social Media | 0 comments

Edge2.0, experimentele radio uit Groningen (en het Friese platteland)

Samen met Arthur Elsenaar (web & twitter) maakte ik in het verleden 99 uitzendingen van Edge. In dit uiterst vrijblijvende radioprogramma, uitgezonden door de Groningse stadsomroep OOG, besteedden wij aandacht aan experimentele muziek en, naar onze mening, interessante verschijnselen als auteursrecht, patentkwesties en webontwikkelingen. Ook ontvingen we Groningen aandoende gasten als Paul DeMarinis en Karlheinz Essl. Onlangs realiseerden we ons dat we het programma wel misten, waardoor sinds enkele weken Edge2.0 een feit is.
Waar we in het verleden vaak volkomen blanco, maar voorzien van tassen vol cd’s en uitpuilende harde schijven, de studio ingingen proberen we nu wat thematischer te werk te gaan. Zo ging onze meest recente uitzending over vrouwen in de experimentele muziek en gingen we twee weken terug uit van de val van de muur. Daarnaast wordt de uitzending binnenkort aangevuld met reportages van de Groningse undergroundmuziekcultuur. We hebben nog steeds een duobezetting, al is die virtueel. Arthur zit in de studio in Groningen, ik stream vanaf het Friese platteland, met behulp van Nicecast.

Edge2.0 is ook te volgen op Twitter.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This