Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 19, 2012 in Bibliotheek, Innovatie, Internet, Netneutraliteit | 1 comment

#SOPA en de fysieke bibliotheek?

De gisteren tot stormkracht aanzwellende online protesten tegen SOPA en PIPA kunnen vrijwel geen internetgebruiker ontgaan zijn. Over de (ontbrekende) stem van Nederlandse bibliotheken schreef ik al eerder, maar een tweetal tweets (zie hieronder) waarin de rol van de fysieke bibliotheek belicht wordt, leiden een andere discussie in. Spinnen bibliotheken garen bij het ontbreken van online content, of maken zij zich sterk om de aantasting daarvan een halt toe te roepen? Of, met andere woorden: fysieke of digitale bibliotheek? Ik spreek me in dit geval uit voor de laatste, omdat een fysieke bibliotheek niet meer kan bestaan zonder digitale content. Ik ben benieuwd naar jullie kijk hierop.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/DeSpeld/status/159649258679705603″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/biebAssen/status/159231177960599553″]

 

1 Comment

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This