Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 16, 2011 in Bibliotheek, Innovatie, Muziek | 2 comments

Spotify in de bibliotheek? Spotify in de bibliotheek! (deel 2)

Spotify in de bibliotheek? Spotify in de bibliotheek! (deel 2)

Ruim een jaar geleden pende ik de blogpost Spotify in de bibliotheek? Spotify in de bibliotheek!. Het leek me namelijk zó voor de hand liggend: onze digitale muziekbehoefte laten verzorgen door een aanbieder die z’n rechtentechnische zaakjes op orde heeft. Bij roepen en bloggen is het echter niet gebleven. Onder meer via de Happening en niet in laatste plaats de samenwerking met het innovatielab zaten we gisteren met Spotify om tafel. Erop terugkijkend een positief en constructief overleg met realistische mogelijkheden. Zoals ik liet zien in de presentatie op de 23 Dingen Deel Dag vormen de componenten luisteren, delen, aanbevelen, apps, mashup/remix en zoeken het muziekbibliotheekwerk van de toekomst. Streaming aanbod is daarbij een vereiste en Spotify zou daarin een geweldige partner zijn. Het voorstel van hen zie ik daarom met uiterst veel belangstelling tegemoet. Wordt vervolgd.

2 Comments

  1. Ha Jeroen, Ik ben benieuwd of Spotify al eens van zich heeft laten horen. Of het positivisme ook geleid heeft tot een mooi plan?

    • Dag Edo, ja, dat hebben ze zeker en er is ook een voorstel gedaan waar bibliotheken iets mee zouden kunnen. Bibliotheek.nl heeft echter besloten niet met Spotify, maar met de CDR verder te gaan. Wat dat betreft is het positieve plan niet gerealiseerd, maar dat is mijn persoonlijke mening..

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This