Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 12, 2010 in Blogs | 0 comments

Meneer, doet u mij maar een album mét synthesizer

Meneer, doet u mij maar een album mét synthesizer

Gisteren las ik een erg aardig artikel, Interview, Workspace Tour: Alessandro Cortini’s SONOIO Album and Synth over een bijzondere release van electronicamusicus Alessandro Cortini. Hij bracht zijn album Sonoio uit in een veelvoud van varianten, met als gemeenschappelijke deler een gratis digitaal exemplaar. Nu is dat op zich nog niet zo heel bijzonder. Het feit dat de aanschaf van de ultieme versie echter een unieke synthesizer, het SuONOIO sound device, op de deurmat laat ploffen is wel opmerkelijk. In het interview gaat Cortini uitvoerig in op de totstandkoming van het album en de uitwerking van het idee een synth mee te leveren. Daaraan is natuurlijk wel een prijskaartje verbonden, 159 dollar, maar daarvoor krijg je wel, naast het digitale album en een exclusieve EP:

SuONOIO (italian , suono io = i make sound)
Alessandro Cortini and Scott Jaeger (The Harvestman) have collaborated to create a fully functional, highly featured and fun synthesizer called the SuONOIO. The SuONOIO utilizes sounds found on the SONOIO album and allows you to reshape them into new sounds, rhythms, textures and drones!
The SuONOIO is highly portable thanks to its battery powered operation and built-in speaker. In addition to the immediate feedback of the built-in speaker, SuONOIO features a 1/4″ output that makes it easy to be integrated with your favorite pedals, processors, amplifiers and more. Multiple SuONOIOs can be patched together if you decide to become a shut in or a professional concert SuONOIO-ist.

Main Features:
2 Sample Players with access to Sample Banks and Pitch Control, 16 Point Patchable System For Routing Simple to Complex Signal Chains, Internal Delay Effect, 6 Knobs for Ultimate Tweaking Pleasure, Mini Patch Cords, 1/4″ Output, Integrated Speaker, Battery Operated, Multiple SuONOIO Compatibility

Dat hij Sonoio in eigen beheer uitbracht, daarbij gebruikmakend van de diensten van Topspin Media, maakt wat mij betreft het plaatje compleet.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This