Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 18, 2016 in Tour for Life, Uitgelicht, Wielrennen | 6 comments

Ik fiets geld bij elkaar voor kankeronderzoek: Tour for Life

Ik fiets geld bij elkaar voor kankeronderzoek: Tour for Life

Deze winter kwam ik dankzij een bijlage bij het magazine Fiets op het spoor van Tour for Life, een wielerevenement om geld voor kankeronderzoek op te halen. Die kennismaking kwam eigenlijk precies op het juiste moment: ik was namelijk op zoek naar een nieuwe fietsuitdaging en de combinatie met het goede doel vind ik een prachtige.

Van 28 augustus t/m 4 september 2016 fiets ik daarom met zo’n 300 andere renners van Bardonecchia (Italië) naar Rotterdam. Deze etappekoers van 1.500 kilometer (dus gemiddeld zo’n 180 kilometer per dag) en 16.000 hoogtemeters voert ons over de Alpen, Jura, Vogezen en Ardennen. Denk daarbij aan bekende Tourbeklimmingen als de Galibier, Croix de Fer en Grand Ballon en de Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik.

Elke deelnemer haalt minimaal 2.500 euro aan sponsorgeld op voor Daniel den Hoed Stichting. Hiermee wordt succesvol kankeronderzoek gefinancierd. De opbrengst van de deelnemers investeert Tour for Life rechtstreeks in onderzoek naar personalized medicine, een hoopgevende methodiek die een groot deel van de ruim 100.000 mensen die jaarlijks de diagnose ‘kanker’ krijgen, een oplossing moet bieden. Nog steeds sterven jaarlijks 43.000 mensen aan kanker.

 

In 2012 deed ik iets vergelijkbaars door deel te nemen aan Alpe d’HuZes, een dag waaraan ik nog geregeld met een goed gevoel terugdenk. Tour for Life is kortom een prachtige combinatie van mijn favoriete vrijetijdsverdrijf (wielrennen) en het inzamelen van geld om kanker te lijf te gaan. Dat dat laatste belangrijk is bewijst mijn vrouw Catrien, die de ziekte tot tweemaal toe overwon.

Dat laatste gun ik iedereen die ermee in aanraking komt, maar daarvoor is kostbaar onderzoek helaas onontbeerlijk. Ik stel jullie donaties daarom zéér op prijs. Een bijdrage leveren kan HIER (en echt elke euro telt, dus ook met minimale donaties ben ik erg blij).

route_TFL_geheel

6 Comments

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This