Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 19, 2017 in Cultuur, Politiek | 2 comments

Trumps zullen afwezig zijn bij uitreiking Kennedy Honors

Trumps zullen afwezig zijn bij uitreiking Kennedy Honors

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.69″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De kloof tussen Donald Trump en het Amerikaanse culturele veld wordt met de dag groter. Vandaag werd bekend dat Trump en zijn ega niet aanwezig zullen zijn bij de Kennedy Honors, 3 december a.s. Deze uitreiking van Lifetime Achieve Awards vanwege prestaties in het Amerikaanse culturele domein vindt jaarlijks plaats en wordt normaal gesproken bijgewoond door de president. Zij wordt tevens voorafgegaan door een receptie in het Witte Huis.

Een aantal ontvangers van de onderscheiding gaf echter al aan niet aanwezig te willen zijn tijdens de receptie om daarmee een afkeurend signaal richting Trump af te geven. Evenals bij de leegloop van de presidentiële adviescommissies houdt Trump ook in dit geval blijkbaar liever de eer aan zichzelf. Als officiële reactie gaf het Witte Huis aan “to allow the honorees to celebrate without any political distraction.

Onder de kritische ontvangers van de onderscheiding zijn onder andere danseres/choreografe Carmen de Lavallade en televisieproducent Norman Lear. Laatsgenoemde is ironisch genoeg onder andere bekend van All In The Family, de 70’s sitcom rond “loveable bigot” Archie Bunker.

De Lavallade stelde:

In light of the socially divisive and morally caustic narrative that our current leadership is choosing to engage in, and in keeping with the principles that I and so many others have fought for, I will be declining the invitation to attend the reception at the White House.

Naast De Lavallade en Lear zijn ook Gloria Estefan, LL COOL J en Lionel Richie uitverkozen om de onderscheiding in ontvangst te nemen.

 

UPDATE:

Het Kennedy Center reageerde via Twitter op de afwezigheid van de Trumps:

 

bron: New York Times

afbeelding: By CBS Television (eBay itemphoto frontphoto back) [Public domain], via Wikimedia Commons

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 Comments

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This