Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 11, 2015 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Maken | 4 comments

FabLab en Bibliotheek in MAKE: Magazine

FabLab en Bibliotheek in MAKE: Magazine

Een maand geleden ontvingen we in Leeuwarden de Amerikaanse meiden Madison Worthy en Miriam Engle. Onder de naam Madulthood fietsen zij van Kopenhagen naar Barcelona en doen zij Europese FabLabs en makerspaces aan. Hun ervaringen worden later samengebracht in een documentaire over Europese maakcultuur: Self-made.

In totaal werden in Nederland, een land flat as a pancake, tien labs aangedaan. In de online editie van MAKE: Magazine doen zij verslag van deze etappe. Over FryskLab en de relatie tussen bibliotheek en FabLab in bredere zin zeggen zij:

“We continued biking a few days later (straight into the wind of course) and arrived in Leeuwarden, home to the mobile Fab Lab Frysklab, which has journeyed all over Europe to teach people about digital fabrication. Frysklab founder and manager Jeroen de Boer eagerly welcomed us and launched into a discussion of the benefits of incorporating Fab Labs into public libraries. As the world transitions to digital, libraries grow obsolete. But not if they integrate a Fab Lab or makerspace! It’s a beautiful union, truly, a simple way to reach more people and keep libraries contemporary.

[…]

After Breda, we reached our final destination in the Netherlands, Fab Lab Zeeland, a brand new Fab Lab operating out of a public library — evidence that Jeroen de Boer’s theory bears smart fruit.”

Mijn theorie is het natuurlijk niet, want op onze beurt zijn we geïnspireerd door prachtige voorbeelden elders (VS en Scandinavië). Wel bijzonder is de snelle aanwas van bibliotheeklabs in Nederland, iets wat we met Fab the Library! natuurlijk ook bewust stimuleren. Vorig jaar waren er twee à drie, nu staat de teller al zowat op tien. Dat is erg bijzonder, óók in internationaal opzicht.

Frysklab_10

Met Madison en Miriam op de Afsluitdijk, daags na het bezoek aan FryskLab. Het was de eerste dag sinds Kopenhagen dat ze de wind in de rug hadden.

Frysklab_9

4 Comments

  1. Publicado el que interesante! ¿Y se sabe cuales son las características de los embriones de alta o baja calidad????? ¿Que herramientas utiliza el útero para discernir entre unos y otros?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This