Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 16, 2015 in Bibliotheek, Digitale fabricage, FabLab, FryskLab, Innovatie, Maken, Onderwijs, Uitgelicht | 0 comments

Een compliment om te koesteren #makertour2015

Een compliment om te koesteren #makertour2015

Een pluim krijgen is altijd leuk, maar heel af en toe komt er eentje die langs die voelt als een compliment van de buitencategorie. Vandaag trof ik al DuckDuckGo-end een blogpost van John Patrick aan die in die categorie thuishoort. Maar allereerst, John Wie? Wikipedia meldt:

John Russell Patrick (August 5, 1945 – ) is a business executive and innovative leader in the information technology industry. During his tenure as a vice president at IBM, he helped launch the IBM ThinkPad and the OS/2 operating system and was later an influential force behind IBM’s early adoption of the Internet and World Wide Web.

Hij bezocht als lid van de Raad van Toezicht van OCLC een week geleden samen met collega’s  de FryskLab-bus die net een halfuurtje daarvoor was gearriveerd in Florence. Op zijn blog schrijft hij daarover:

“A highlight of our time in Florence was FryskLab. Bibliotheekservice Fryslân, a library organization in the Netherlands, developed FryskLab, a mobile lab facility from a former book mobile. The goal of the FryskLab is to bring digital fabrication skills to primary and secondary school students. The FryskLab bus made the long trip from the Netherlands to Italy and plans to continue on to Germany, Austria, Switzerland, Luxembourg, Belgium, and France. The bus contains three 3-D printers and a laser engraving printer along with MacBooks and iPads to facilitate learning and making things. I could not resist using Doodle3D on the iPad and printing a 3-D image of Health Attitude.”

Prachtig, om in te lijsten!

John Patrick kijkt toe hij zijn Doodle wordt uitgeprint.

John Patrick kijkt toe hij zijn Doodle wordt uitgeprint.

Foto van Patrick's Facebookpagina

Foto van Patrick’s Facebookpagina

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This