Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 11, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie, Uitgelicht | 0 comments

FryskLab ‘best of class example’ in trendrapport Intel: The Maker’s Manual

FryskLab ‘best of class example’ in trendrapport Intel: The Maker’s Manual

Ongelooflijk, gebeurt dit echt? Dat is mijn eerste reactie op het artikel Makerspaces: Building It Better with a Little Help From Our Friends. Het New Yorkse trendresearchbureau PSFK (werkzaam voor Apple, Google, Pepsi e.v.a) publiceerde dit naar aanleiding van een rapport over de makersbeweging dat zij opstelden in opdracht van Intel: The Maker’s Manual (zie ook hieronder).

In het rapport wordt een uitvoerig overzicht gegeven aan de hand van drie onderdelen:

  1. Democratized Creation (toegang tot machines en materialen)
  2. Community Exchange (online en fysieke samenwerkingsvormen)
  3. Growth Systems (vormen van productie en vermarkting)

In het segment Community Hubs wordt FryskLab aangehaald als ‘best of class example’ (pagina’s 20 en 21):

A MOBILE FAB LAB DESIGNED TO CHANGE THE WAY WE SHARE CULTURE
Frysklab, a digital Makerspace on wheels, is bringing Maker education to the rural north of the Netherlands. A collaboration between Fryslân province’s library service and MIT’s Fablab Makerspaces, the Frysklab bus totes its digital tools from town to town. At each stop, students learn how to address local challenges with digital fabrication inside the mobile Makerspace. Inside the Frysklab, students work with tools such as laser cutters and Arduino circuits to dream up solutions for difficult local issues such as energy.

Wat een ongelooflijke eer en wat een verrassing dat dit gebeurt. We waren hier totaal niet van op de hoogte namelijk. Ik denk dat we op hele korte termijn maar eens een telefoontje plegen met Intel Nederland. Wauw, wauw, wauw!

 

Makers Manual by Jeroen de Boer

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This