Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 15, 2014 in Design, FabLab, Innovatie, Onderwijs, Open Access, Open Data, Open Source, Technologie | 1 comment

Van makerspace naar seeing space

Van makerspace naar seeing space

In makerspaces worden eenvoudige, maar zeker ook complexe zaken gemaakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor objecten die zijn voorzien van slimme materialen als sensoren en software. Bret Victor voorziet daarom de situatie dat de maker niet helemaal kan doorgronden wat het gemaakte object daadwerkelijk kán of waarom het doet wat het doet. Dat vindt hij jammer, waarop hij het concept van seeing spaces bedacht:

I think people need to work in a space that moves them away from the kinds of non-scientific thinking that you do when you can’t see what you’re doing — moves them away from blindly following recipes, from superstitions and rules of thumb — and moves them towards deeply understanding what they’re doing, inventing new things, discovering new things, contributing back to the global pool of human knowledge.

In de seeing space ziet hij het volgende verloop voor zich:

screenshot637

Prachtig concept! En met dank aan Jelle voor de link.

1 Comment

  1. Always a good job right here. Keep rolling on thgruoh.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This