Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 13, 2014 in Bibliotheek, FabLab, FryskLab, Innovatie, Mediawijsheid, Politiek, Uitgelicht | 0 comments

Wereldbank informeert naar het project FryskLab

Wereldbank informeert naar het project FryskLab

“Spam!” Dat was mijn eerste reactie toen gisteravond een mailtje van de Wereldbank binnenkwam. Gelukkig nam ik even de tijd om er toch wat beter naar te kijken en bleek dat het allesbehalve van ongewenste aard was.

At the World Bank we are looking into different maker spaces and how they could used to aid development. I came across FryskLab while browsing different projects. What a great idea! We would love to know more!

Vervolgens wordt een aantal vragen gesteld waarvoor ik rustig de tijd ga nemen om te beantwoorden. Het gaat dan bijvoorbeeld over de (toegangsvoorwaarden tot) activiteiten, kostenstructuur en, heel belangrijk, duurzaamheid en businessmodel.

Collega Bertus verwoordde gisteravond prachtig waarom we zo ontzettend blij zijn met deze aandacht en waarom we dit als Bibliotheek oppakken:

“De wetenschap dat je mensen op weg mag helpen om hun kennis en mogelijkheden te verbreden en dit te delen met anderen zodat deze ook die gelegenheid krijgen, dat is het heilige vuur en het balletje dat wereldwijd en in Fryslân moet gaan rollen.”

Wat een fijne wetenschap om het weekend mee in te gaan.

FryskLab bij de Culturele Zondagen in Utrecht.

FryskLab bij de Culturele Zondagen in Utrecht.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. FryskLab in BNR Eyeopeners | Rafelranden - […] week werden we gemaild door de Wereldbank. Zij waren geïnteresseerd in het concept van makerspaces voor inzet in ontwikkelingsgebieden…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This