Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 12, 2014 in Bibliotheek, Internet, Mediawijsheid, Open Source, Technologie | 0 comments

Mozilla zoekt bibliothecarissen en informatieprofessionals

Mozilla zoekt bibliothecarissen en informatieprofessionals

Librarians! Information Professionals! Listen Up!“, luidt de titel van een oproep van Jennie Rose Halperin. Zij is werkzaam bij het Community Development Team van Mozilla, het softwarebedrijf dat onder meer bekend is van de internetbrowser Firefox. Vanwege het open karakter van Mozilla, dat de open source-gedachte hoog in het vaandel heeft, wil zij graag informatieprofessionals toevoegen aan zijn netwerk van vrijwilligers.

Om dit te realiseren wil Halperin eerst vaststellen wat informatieprofessionals prikkelt om hieraan een bijdrage te leveren. Daartoe wil zij starten met het samenstellen van een focusgroep:

I’m creating a focus group to determine what would motivate information professionals and paraprofessionals (as well as interested parties and students) to become contributors and volunteers, and we would love to invite you to participate. The time commitment can be as large or as small as you like— we want to invite people in and provide them incentives and meaningful participation.

Om deel uit te maken van de focusgroep kan je tot 24 januari a.s. aangeven dat je graag wilt meedenken. Op de site van Mozilla lees je meer over de manieren waarop een bijdrage geleverd kan worden. Ik ga me hiervoor opgeven, al was het alleen maar om het prachtige initiatief Webmaker een plek te kunnen geven in het aanbod van de bibliotheek.

De originele oproep van Halperin lees je op haar website.

bron: tweet van Jan Stedehouder

Afbeelding: flod via Compfight cc

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mozillarian: Mozilla meets bibliotheek | Rafelranden - […] vind het echt mooi om te zien hoe Jenny Rose Halperin haar energie steekt in het samenbrengen van Mozilla…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This