Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 23, 2013 in Bibliotheek, Muziek, Uitgelicht | 0 comments

Mijn muzikale wereldbeeld

Mijn muzikale wereldbeeld

Ik had er van het weekend ineens zin in: een afspeellijst samenstellen met muziek uit de periode van, laat ik zeggen, 17 tot 23. Voor mij was dat de tijd waarin ik mensen en muziek leerde kennen die mijn muzikale wereldbeeld veranderden. Best veel heavy muziek, maar ook de eerste aanzetten, vooral door de ontluikende liefde voor Frank Zappa’s oeuvre, tot eigentijds klassiek, elektronica, en – héél erg belangrijk – datgene wat voor veel mensen doorgaat voor ‘raar’.

Ik kan wel zeggen dat Frank Zappa voor mij nog steeds de linkin’ pin is. Bijna alles wat ik mooi vind om naar te luisteren is te herleiden naar wat hij gedaan heeft. Een artiest als John Zorn bijvoorbeeld, in deze playlist alleen vertegenwoordigd met Naked City, maar minstens zo veelzijdig, grensverleggend en productief. Én daarmee mijn introductie in de prachtige muziek van mensen als Dave Douglas, Bill Frisell en andere mensen uit de New York-scene. Maar dat valt dus buiten de periode 17-23. Wellicht daarvan binnenkort een andere lijst. Daarin dan ook mensen als Raymond Scott, John Oswald, Francis Dhomont en heel veel andere bijzondere muzikanten en componisten.

Dank jullie wel Martin Kah, Clarence Windt, Ansgar Dijk, Alexander Hopster, Radboud Withaar, Martijn van Dijk, André Eggens, Merlijn Doomernik, Jeroen Vierdag, Remco Takken en Erwin Brakkee (waar ben je?) voor het leggen van deze basis. En natuurlijk de muziekbibliotheken van Stadskanaal en Groningen, waardoor ik heel veel voor weinig kon beluisteren.

Sheik Yerbooty!

 

 

Afbeelding: vandalog via Compfight cc

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn muzikale wereldbeeld II | Rafelranden - […] Wie A zegt.. Dus daarom maakte ik dit weekend ook een afspeellijst met daarin muziek waarmee ik na mijn…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This