Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 24, 2013 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

#Muziekdingen gelanceerd: social media voor muziekbibliothecarissen

#Muziekdingen gelanceerd: social media voor muziekbibliothecarissen

Gisteren werd in het conservatorium van Amsterdam het programma Muziekdingen gelanceerd. Met deze cursus, een nieuwe loot aan de 23 Dingen-boom, worden muziekbibliothecarissen onderlegd in de wereld van online muziek. Aan de hand van een aantal hoofdthema’s wordt telkens een specifiek aspect belicht.

 1. Waar Muziekdingen over gaat
 2. Maak je eigen blog
 3. Ontdek de kracht van blogs
 4. Trends en visies 
 5. Luisteren
 6. Delen
 7. Aanbevelen
 8. Maken en bewerken
 9. Mobiel
 10. Zoeken en vinden
 11. Waar gaan we heen?

Elk Muziekding bestaat uit een korte inleiding, uitleg en een opdracht. Het doel is medewerkers van Openbare Bibliotheken hun kennis van de digitale ontwikkelingen op muziekgebied vergroten en actief deelnemen aan deze muziektoepassingen. Voor medewerkers die meer beleidsmatig werken willen we bereiken dat zij voldoende handvatten krijgen om de muziekcollectie beter uit te baten voor het werkgebied van de Openbare Bibliotheek. Het gewenste resultaat is dat medewerkers de muziektoepassingen van web 2.0/sociale media ten behoeve van de informatiedienstverlening kunnen inzetten.

Organisaties kunnen zich als groep aanmelden en worden dan gecoacht door Rob Coers en mijzelf. Alle weblogs worden gevolgd en van reacties voorzien door de coaches en de medecursisten. Indien er individuele deelnemers zijn kunnen we regelen dat deze kunnen deelnemen in samengestelde groepen.

Alle Muziekdingen komen integraal op internet dus iedereen kan op eigen houtje Muziekdingen doen. Deze ‘zelfstandigen’ ontvangen geen support en reacties op de uitwerkingen van de oefeningen. We vragen deelnemers bij het laatste Muziekding om te evalueren. De deelnemers van zowel de vrije- als begeleide trajecten worden geregistreerd.

Aanmelden vóór 16 mei 2013 betekent een korting van 15%. Meer informatie over de kosten vind je hier.

Muziekdingen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken en is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van het SIOB.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This