Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 24, 2013 in Muziek, Technologie | 0 comments

Maagdelijk vinyl met Record Revirginizer

Er zijn genoeg goedjes om platen mee op te lappen, maar de vinding Record Revirginizer lijkt toch echt iets aan dat arsenaal toe te voegen. Uit een bespreking van het middel in Hi-Fi World (pdflink):

I tested the liquid on an old, original issue, Peggy Lee LP that had more than its fair share of ‘Rice Crispy’ noises on playback. Listening to the treated LP, I noticed significant noise reduction, of around eighty percent I’d guesstimate. It may seem obvious, but it’s worth stating that the reduction in noise allows more sonic details to be heard, especially the more subtle, nuanced information which was being blanketed by the noise. My LP may have benefitted from a second application but I believe that a fair amount of the remaining noise was basic wear and tear.

Een fles (500 ml) kost zo’n € 35,- en daarmee maak je grofweg 16 albums schoon. In eerste instantie vond ik dat best prijzig overkomen, maar als je je er albums serieus mee kunt oplappen valt het eigenlijk best mee. Toch?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This