Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 11, 2013 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Muziek, Social Media | 0 comments

Muziek (een beetje film) en internet (workshop)

Muziek (een beetje film) en internet (workshop)

Gisteravond sloot ik een korte workshopreeks bij Volksuniversiteit Fryslân af waarin ik met een klein groepje deelnemers (50+) de mogelijkheden van muziek en het internet doornam. Tijdens de drie hands-on bijeenkomsten, die telkens twee uur duurden, besprak ik de mogelijkheden om muziek te luisteren, delen en te vinden met de online instrumenten die we momenteel tot onze beschikking hebben. Streamen met Spotify, beluisteren met Tomahawkbi en het bespreken van rechtenkwesties kwamen daarbij vanzelfsprekend aan bod.

Het was voor mij de eerste keer dat ik deze workshop gaf en een genot om te doen. Het was ook de eerste keer dat ik een groep cursisten uitlegde hoe BitTorrent werkt en wat je vervolgens met gedownloade bestanden kan doen. Ter plekke muziek van Madonna en de film Skyfall downloaden en vervolgens op een DVD branden stond bijvoorbeeld de laatste bijeenkomst op het programma. Discutabel? Nee, voor mij niet. Het was namelijk de meest prangende vraag van een aantal cursisten. Daarbij vertelde ik echter wel wat je als gebruiker wel en niet mag en liet bijvoorbeeld zien hoe je het uploaden (wat dus niet toegestaan is) van een torrentclient uitschakelt.

Ook in 2013 wordt deze workshop weer in het aanbod van de Volksuniversiteit opgenomen. De exacte data daarvan worden later bekend gemaakt.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This