Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 16, 2012 in Auteursrecht, Internet, Netneutraliteit, Open Access | 0 comments

Freenet? Een film over issues rond het web

Vier Braziliaanse burgerrechtenorganisaties hebben de handen ineen geslagen en werken aan de documentaire Freenet? Over de film:

Who controls the web? On whose behalf? Is there anyone that makes sure that every citizen has access to affordable high speed internet connection? How free are we really to access content? To express ourselves? To keep our privacy?

The way we use the Internet is the result of technical, political and social decisions. These issues are being decided right now, mostly by governments and corporations, and we are already late if we want to defend our rights. Freenet is a wake up call for citizens around the world to respond to these threats: a film about the web, in collaboration with the web.

Thema’s die in Freenet? aan de orde komen zijn onder meer netneutraliteit, privacy en toegang tot informatie. Geheel in stijl wordt geïnteresseerden gevraagd een inhoudelijke bijdrage aan de film te geven, waaronder de mogelijkheid video’s te uploaden. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This