Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 27, 2012 in Innovatie, Internet, Social Media, Technologie | 0 comments

Branch: een online etentje met een goede discussie

Branch: een online etentje met een goede discussie

Dankzij uiteenlopende social media is het voeren van online discussies een eitje. Je post een tweet of plaatst een Facebookpost en vraagt anderen/daagt hen uit daarop te reageren. De mogelijkheden die dat biedt zijn eindeloos en uitermate waardevol. Volgens de 21-jarige Josh Miller, voortuidig afgezwaaid Princeton-student en CEO van Branch, was er echter sprake van een leemte. Zijn wens was een online discussievorm te vinden die overeenkomsten vertoont met een etentje met vrienden. Je weet met wie je een gesprek voert (je hebt de gasten immers zelf uitgenodigd), maar het resultaat daarvan wordt wel gedocumenteerd en andere mensen die trek hebben kunnen om een stoel aan de tafel vragen. Miller, in een interview op Nieman Journalism Lab:

We want the ethos of Branch to be where you go to take your half-baked ideas, and the point is to be imperfect. The whole ethos is “I don’t know enough alone, so I need help from other people and I want to talk to other people to make my half-baked ideas better.” So, you know, we’re quickly learning that we do want to work with publishers, so we’re going to need to have a way to edit posts. But we want to build in a way that’s more about typos than re-writing stuff.”

Het unieke aan Branch is dat de discussie de content vormt. Er wordt, zoals hierboven door Miller beschreven, gereageerd op (onaffe) ideeën of vragen, en de waarde ervan zit niet in de oorspronkelijke aanleiding van de discussie, maar in het geheel van reacties. In dat opzicht onderscheidt het zich van klassieke blogdiscussies, waarbij de auteur zijn best heeft gedaan een mooie blogpost als aftrap te serveren, maar ook van discussies op fora. Daarop is het immers mogelijk ineens geconfronteerd te worden met nutteloze bijdragen en bijdragers. Van dat probleem ben je bij Branch in principe verlost, omdat je voor het uitnodigen van gasten gebruik maakt van je Twitter- of Gmail/Yahoocontacten.

Eergisteren werd mijn aangevraagde account bij Branch geactiveerd en ik vond het een aardig experiment een bij mij levende vraag op het platform te stellen. En ik moet zeggen: ik ben overtuigd. De dienst is weliswaar nog in public beta, wat betekent dat vrij aanmelden nog niet mogelijk is, maar gasten kunnen een verzoek indienen bij de Branchgastheer die hen kan binnenlaten. Ikzelf kreeg een account door er eentje aan te vragen via de reguliere site en dat was binnen twee dagen rond. Iedereen die de dienst wil uitproberen heeft dus wel een mogelijkheid aan te kunnen schuiven. U bent uitgenodigd!

 

afbeeldingbron: Geheugen van Nederland 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This