Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 21, 2012 in Bibliotheek, Innovatie, SocialMediaCaster, Technologie | 5 comments

Een nieuwe bibliotheekbaan!

Per 31 augustus vertrek ik bij Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF) en ga aan de slag bij Bibliotheekservice Fryslân (BSF). De aanzet voor deze stap is een bezuinigingsopdracht vanuit de provincie Fryslân, die uitmondde in een korting op de provinciale steunfunctie muziek. Omdat ik uit die pot betaald werd betekent dit het verdwijnen van mijn baan. Beide directies wilden echter mijn opgebouwde kennis en ervaring voor het Fries bibliothekennetwerk behouden en dat kon worden gerealiseerd door een aanstelling bij de BSF.

Hiermee ben ik uiteindelijk erg blij. Ik mag me namelijk met eenzelfde urenomvang (32) binnen het Kenniscentrum bezighouden met (muziek)bibliotheekinnovatie. Dit betekent onder andere dat SocialMediaCaster een provinciaal project wordt. Over andere agenda’s is aankomende weken overleg, maar bijvoorbeeld project printing on demand in Friese bibliotheken en de provinciale implementatie van Open Library in onze catalogus zal hiertoe gaan behoren. Ik heb er erg veel zin in bij de BSF aan de slag te gaan, niet in de minste plaats door het geweldige team waarmee ik daar te maken krijg. En omdat Leeuwarden de grootste bibliotheek in Friesland is blijft de link daarmee natuurlijk ook in stand.

Dat maakt dat de negatieve aanleiding (een bezuinigingsopdracht) uiteindelijk toch leidt tot een positieve stap. Ik kan daarom niet anders dan blij te zijn met de moeite die zowel SBMF als BSF hebben gedaan mij voor het netwerk te behouden. Want laten we wel zijn: na drie jaar binnen het bibliotheekwerk rondgelopen te hebben (en de vrijheid die ik van SBMF kreeg om me met uiteenlopende projecten bezig te houden) ben ik daar nog lang niet klaar mee. Vooruit met de geit!

5 Comments

  1. Gefeliciteerd Jeroen! Ik zou zeggen, iedereen blij en jij nog het meest.

  2. Van harte, mooie ontwikkeling! Cheers!

  3. Gefeliciteerd Jeroen, goed om te lezen dat je door kunt gaan met je huidige werkzaamheden voor de muziekbibliotheek..

  4. Mooi dat het zo kan. Proficiat Jeroen !!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Het was geweldig bij Bibliotheek Leeuwarden! - Muziek & de bibliotheek - [...] vanwege een provinciale bezuiniging in Leeuwarden stoppen vind ik jammer, maar er komt een geweldig mooie uitdaging als Domeinspecialist…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This