Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 30, 2012 in Auteursrecht, Innovatie, Internet, Politiek | 0 comments

Piratenpartij publiceert boek over auteursrechthervorming

The Case for Copyright Reform is een uitgave van Rick Falkvinge (Piratenpartij Zweden) en Christian Engström (Europarlementariër). Het boek bestaat uit essays over auteursrechthervorming door beide auteurs, aangevuld met bijdragen van Mike Masnick (Techdirt), Ernesto (TorrentFreak) en Michael Geist (Canadese auteursrechtdeskundige). Over de inhoud van het boek:

It not only shows the problems with today’s situation, and traces them back to the history of the copyright monopoly, but also presents a comprehensive proposal detailing how things can be fixed, and shows how the proposal resolves the problems with today’s situation. The proposed solution is realistic and politically doable – not to mention that it has been picked up by the entire Green group in the European parliament.

In The Case for Copyright Reform wordt daarom gepleit voor de legalisering van bestandsuitwisseling, verkorte auteursrechttermijnen, het toestaan van sampling en het afschaffen van DRM. Het boek kan in verschillende formaten hier worden gedownload.


 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This