Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 24, 2012 in Innovatie, Internet, Social Media | 0 comments

Musictube: beste muziekapp voor Youtube tot nu toe

Musictube: beste muziekapp voor Youtube tot nu toe

Youtube is de grootste muziekbron op het web, maar voorziet zelf niet echt in een gestroomlijnde luisterervaring. Een dienst als bijvoorbeeld Tubeify vulde deze leemte best aardig, maar op bijvoorbeeld de interface valt best wat aan te merken. Musictube, waarmee ik vandaag dankzij een tweet van Erwin Blom kennismaakte,  weet functionaliteit en design echter perfect aan elkaar te koppelen. En die functionaliteit is eigenlijk heel eenvoudig: Musictube speelt albumtracks in hun oorspronkelijke volgorde af en vult dat aan met afbeeldingen, lyrics en artiestinfo. Het is wat dat betreft geen custom playlist-generator, maar probeert het best tegemoet te komen aan de wens volledige albums te beluisteren.

Hierbij dient echter opgemerkt te worden dat het slagen daarvan afhangt van de aanwezigheid van tracks op Youtube. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde nummers van een album missen, eenvoudigweg omdat ze nooit geüpload zijn. Als je dat echter voor lief neemt is Musictube een geweldige muziekdienst. Het blijft namelijk niet bij originele tracks, maar ook gerelateerde live-opnames, coverversies en eventuele mashups worden in het zoekresultaat meegenomen. En dat is niet beperkt tot audiotracks, maar geheel in de geest van Youtube wordt ook het videomateriaal ontsloten. De mooie gebruikersinterface maakt het afspelen van materiaal vervolgens een meer dan prettige aangelegenheid.

Na het kortstondig spelen met de demoversie was de stap om de volledige versie aan te schaffen (€ 8,99) een erg kleine. Daarbij is onder meer geen sprake meer van een playlistbeperking en kunnen video’s fullscreen worden afgespeeld. Daarbij speelde ook mee dat ik de demoversie niet goed aan de praat kreeg,maar daarover gemakkelijk via Twitter in contact kwam met ontwikkelaar Flavio Tordini. het probleem was vervolgens binnen de kortste keren opgelost: ik mailde hem mijn crash-report en hij antwoordde dat het lag aan een dwars liggende Quicktime-component, die ik verwijderde. En klaar was Kees. Een aanrader voor iedereen die graag speelt met Youtube, maar het beluisteren van albums ook belangrijk vindt.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This