#verdiepdingen (25): screencasting
Deze keer een heus doe-ding in de reeks verdiepdingen: screencasten. Hieronder zie je een korte screencast die ik maakte over het gebruik van Scoop.it, een dienst voor content curatie die ik veel gebruik.
Ik maakte daarbij gebruik van Screenr, een uitermate eenvoudige service. Het maken van de screencast kostte nauwelijks meer tijd dan het doorkrijgen van de werking ervan. Voor het uploaden wordt dezelfde tijd als de duur van het filmpje aangehouden, maar ging veel sneller. Ik ben er al met al denk ik tien minuten (incl. aanmaken account en kennismaking met de tool) bezig geweest.
Met betrekking tot het bibliotheekwerk zie ik hier zeker mogelijkheden. Een uitleg van de selfservice bijvoorbeeld: voor veel gebruikers toch nog steeds een onwennige bezigheid. Inzake een nieuw ebookaanbod dat we op korte termijn binnen de SBMF introduceren ben ik voornemens een screencast over de werking daarvan te maken.
Goede kwaliteit heeft deze screencast of het nu komt door het gebruik van Screenr of doordat de embedded screencast wat breder is. Ik denk het laatste. Hier hebben we in ieder geval wel een bruikbaar format om te gebruiken voor uitleg van allerlei digitale toepassingen. Goed idee om op deze manier aandacht te besteden aan het e-book aanbod.
Met Screenr kan je de het aantal pixels aangeven en zo goed aanpassen op de ruimte die je in je blog beschikbaar hebt. Ik denk idd dat het daaraan ligt en niet aan Screenr als dienst in het bijzonder.