Pages Menu
Categories Menu

Posted by on okt 19, 2011 in Blogs, Internet, Muziek | 0 comments

’s Werelds meest illegaal gedownloade artiesten

’s Werelds meest illegaal gedownloade artiesten

Dit staatje van WFMU staat, naar verluidt, voor de meest illegaal gedownloade artiesten ter wereld. De term illegaal lijkt me echter ietwat arbitrair. Wat betreft de Beatles klinkt het logisch, maar voor een band als Phish ligt het genuanceerder. Deze groep houdt er namelijk een relatief vrij opname- en verspreidbeleid op na. Daarnaast brengt de band erg veel livemateriaal uit dat op de officiële site LivePhish tegen betaling te downloaden is. Ongetwijfeld ontstaat er in het kielzog hiervan een levendige verspreiding van deze opnames, maar ik kan me niet voorstellen dat dit in relatieve zin (album per album) het aantal illegale downloads van bijvoorbeeld de Red Hot Chili Peppers of Lady Gaga overtijgt. Of heb ik het mis en onderschat ik de impact van Phish (die ik overigens geweldig vind)?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This