Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 31, 2011 in Bibliotheek, Boeken, Innovatie, Internet, Open Access | 0 comments

Webinar met Open Library

Webinar met Open Library

Vrijdagavond nam ik samen met collega Henk Jonker deel aan een webinar van Open Library. In deze online informatiebijeenkomst werd tekst en uitleg gegeven over het In-Library Lending programma, waarbij deelnemende bibliotheken de beschikking hebben over 100.000 ebooks. Robert Miller, de online gastheer, vertelde dat men momenteel werkt aan financiële ondersteuning om nog eens 900.000 boeken te digitaliseren.

Ik vraag me al tijden af waarom niet meer bibliotheken van dit geweldige aanbod gebruikmaken. Het is namelijk gratis en bedoeld voor bibliotheken. En men werkt op een slimme manier aan vergroting van de catalogus, want een deelnemende bieb heeft als voorwaarde in ieder geval één boek ter digitalisering aan te bieden. Daarom trok ik twee weken geleden de stoute schoenen aan en nam contact met Open Library op. In het webinar werd ik bevestigd in mijn overtuiging dat we het aanbod in ons pakket moeten opnemen. We kunnen namelijk wachten totdat we een ons wegen voordat het ons eigen land geregeld is, maar verder dan een zeer beperkt aanbod zijn we nog niet gekomen.

Dit staat daarom bovenaan mijn lijstje om zo snel mogelijk na mijn vakantie in orde te maken en aan onze gebruikers te kunnen aanbieden.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bibliotheekwerk in transitie – 8. Van… Passief Naar… Creatief | Rafelranden - […] Onbegrijpelijk dus dat de bibliotheek in Leeuwarden nog steeds de enige Nederlandse bieb is die er gebruik van maakt.…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This