Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 4, 2011 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 5 comments

De #Muziekbieb op Twitter

De #Muziekbieb op Twitter

Mensen bezoeken een muziekbibliotheek om te voorzien in hun behoefte aan bladmuziek en cd’s, of om antwoorden te krijgen op muziekgerelateerde zaken. Zij worden hierin vaak bijgestaan door de deskundige begeleiding van de muziekbibliothecaris. Maar hoe graag deze het ook zou willen heeft hij/zij natuurlijk niet de wijsheid in pacht om op alle vragen een antwoord paraat te hebben.

Daarom lijkt het mij een goed idee zoveel mogelijk muziekbibliotheekmedewerkers via Twitter met elkaar te laten communiceren. Op deze manier zijn de muziekbibliotheken altijd verzekerd van een instant (dankzij social media) bemensde vraagbaak. Daarnaast nodigt het muziekliefhebbers wellicht uit deze informatiestroom te volgen en hieraan een bijdrage te leveren. Dat dit werkt ondervond ik eerder, zoals beschreven in Biebinformatievraag: Twitter helpt een Hammond-cd te vinden. Het komt de dienstverlening ten goede en draagt ook bij aan het contact met bezoekers, liefhebbers en collega’s.

Bij deze introduceer ik daarom de hashtag #muziekbieb en doe daarbij de oproep aan collega’s hiervan gebruik te maken.

5 Comments

  1. Goed initiatief, ik doe mee

  2. Prima idee Jeroen, ik doe ook mee.

  3. Goed plan, ik ga het ook gebruiken!

    • @m.dijkstra Als actief NVMB-lid ben ik daarvan op de hoogte, of bedoel je wat anders?

Trackbacks/Pingbacks

  1. #nvb11 Een ander vak | 2.0 Drops - [...] De #Muziekbieb op Twitter verbindt en [...]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This