Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 6, 2011 in Auteursrecht, Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

De muziekbibliotheek van straks

De muziekbibliotheek van straks

De conclusie van Hebben muziekbibliotheken nog toekomst? is glashelder: jazeker, mits er veel verandert. Tegelijkertijd met mijn bijdrage aan het proces dat achter Mark’s blogpost schuilgaat, werkte ik voor mijn eigen bibliotheek aan een muziekbeleidsplan in bredere zin. 
Met het gegeven dat beide trajecten in de tijd mooi samenlopen ben ik erg blij, omdat ze op een aantal punten vanzelfsprekend sterke raakvlakken hebben. Ook ben ik blij dat er nu echt sprake lijkt te zijn van het credo geen woorden maar daden. Veel van de punten waarover ik in het nabije verleden iets geroepen en/of geschreven heb lijken namelijk op hun plek te vallen: Spotify in de bieb, online bladmuziek, hackersweekenden. En dat alles met één doel: de bibliotheek de context te laten zijn.

Hieronder het stuk dat de basis vormt voor de hernieuwde aanpak van de muziekbibliotheek in Leeuwarden. Vanzelfsprekend zullen niet alle voorstellen (ineens) ingevoerd worden, maar de lijn is duidelijk: inzet op digitaal (blad)muziekaanbod; de muziekbibliotheekmedewerker als (digitale) curator; intensieve samenwerking met locale partners.
Iedereen die zich geroepen voelt hierover iets te zeggen nodig ik graag uit. Op het document is de Creative Commons-licentie Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Nederland van toepassing. Zo kan iedereen er, hoop ik, wat beter van worden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This