Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 31, 2011 in Internet, Open Source, Open Standaarden, Privacy, Social Media | 0 comments

Piraterijbroodtrommel

Piraterijbroodtrommel

David Darts, een professor aan NYU, ontwikkelde met zijn PirateBox de ultieme combi van laagdrempelige en privacyvriendelijke bestandsuitwisseling & een luxe broodtrommel. De reden waarom Darts zijn artistieke provocatie maakte was het gemis aan een open filesharingnetwerk in elke publieke ruimte naar keuze:

Inspired by pirate radio and the free culture movment, PirateBox is a self-contained mobile collaboration and file sharing device. PirateBox utilizes Free, Libre and Open Source software (FLOSS) to create mobile wireless file sharing networks where users can anonymously share images, video, audio, documents, and other digital content. PirateBox was created by David Darts and is registered under the Free Art License (FAL 1.3). More info at http://daviddarts.com/piratebox

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. LibraryBox: piratendoos voor bibliotheken | Rafelranden - [...] hub beschikbaar kunnen stellen, dat is het principe van de LibraryBox. Het is een variant op de PirateBox van…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This