Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 26, 2010 in Auteursrecht, Innovatie, Internet | 0 comments

The Noun Project – vrije symbolen

The Noun Project – vrije symbolen

Wederom dient zich een succesvol Kickstarterproject aan: The Noun Project. Doelstelling is het verzamelen, catalogiseren en contextualiseren van symbolen. Deze worden vervolgens onder een Creative Commons-licentie beschikbaar gesteld. Waarom?:

Though many of the popular symbols – from No Parking to Trash to the familiar directional arrows – were designed by the American Institute of Graphic Arts in 1974 with the explicit intention of being in the public domain, finding free, high-quality versions of them online is still a pain. Each symbol on The Noun Project, by contrast, is downloadable as an SVG (Scalable Vector Graphics) file, the most flexible open-standard format available.

Het project heeft inmiddels ruimschoots aan haar financiële doelstelling voldaan: ingezet was op $ 1.500, gerealiseerd werd ruim $ 14.000. Met dat geld wordt de catalogus onder andere ingedeeld in bruikbare categorieën als transport, webapps, routering en communicatie. Daarnaast worden er ontwerpcompetities voor nieuwe onderdelen opgezet. Daarbij kan worden gedacht aan glutenvrij voedsel of internetconnectiviteit. Crowdsourcing in optima forma dus.

[vodpod id=Video.5198096&w=425&h=350&fv=]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This