Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 18, 2010 in Muziek, Social Media | 0 comments

Anton Corbijn’s portret van Captain Beefheart

Toegegeven, in de discussie Beefheart versus Zappa koos (en kies) ik altijd voor de laatste. Een absoluut non-issue, maar als muziekliefhebber moet het smaakvuurtje natuurlijk van tijd tot tijd flink opgestookt worden. Dat neemt niet weg dat ik wel een zwak heb voor Beefheart’s muziek en mijn vinylverzamelijk is daarvan een tastbaar bewijs. Via Ubuweb kwam Anton Corbijn’s Beefheartportret Some YoYo Stuff: An observation of the observations of Don Van Vliet zojuis in m’n Twitterstream voorbij. Onderstaand de betreffende verfilming.

Don van Vliet, alias “Captain Beefheart”, is one of the most influential, misunderstood, talked about, admired, copied, treasured, loved and quoted musicians and yet he is still an obscure and mysterious artist. His quite abrupt artistic transformation from working with a microphone to a paintbrush in 1982 and his consequent move from the desert to the ocean meant even less direct contact with the outside world than before. Subsequently there is very little information about Don from this time onwards and this short black-and-white film made in 1993 is an unique opportunity to see and hear this unique man. The film is approximately 13 minutes long, directed and photographed in black and white

[vodpod id=Video.5144435&w=425&h=350&fv=file%3Dhttp%3A%2F%2Fubu.artmob.ca%2Fvideo%2Fflash%2FCorbijn-Anton_Some-Yoyo-Stuff_Don-Van-Vliet.flv]

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This