Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 12, 2010 in Bibliotheek, Muziek, Social Media | 0 comments

Luisteren naar Mercury Theatre on the Air

Luisteren naar Mercury Theatre on the Air

Het is denk ik een jaar of zes geleden dat ik de oorspronkelijke versie van Orson Welles’ War Of The Worlds downloadde. Waarschijnlijk gebruikte ik daarvoor SoulSeek, toendertijd mijn voornaamste bron voor muziekdownloads. Dat is nu wat eenvoudiger geworden, want een website ter ere van Welles’ productiemaatschappij, The Mercury Theatre, biedt nu toegang tot vele van de hoorspelen waarvoor Welles verantwoordelijk was. En vanzelfsprekend is War Of The Worlds (mp3) daar één van en veruit de beroemdste. De show maakte echter deel uit van een lange reeks bijzondere uitzendingen onder de noemer The Mercury Theatre On The Air.

Initially to be called First Person Singular, the 60-minute program went on the air on July 11, 1938 as The Mercury Theatre on the Air. During that first 9-week summer series, it became increasingly apparent to the more perceptive radio listener that The Mercury Theatre was something special. Unlike many anthology series before and since, the stories were chosen because of their suitability to the radio medium. Also, the innovative use of sound-effects and music (by CBS staff composer/conductor Bernard Herrmann), combined with the gripping performances of Mr. Welles, made The Mercury Theatre one of the most compelling programs on the air.

Naast opnames van afzonderlijke afleveringen bieden de mensen achter deze site ook de mogelijkheid een torrent van alle uitzendingen te downloaden. Deze vind je hier.

Orson Welles

Orson Welles in de studio.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This