Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 27, 2010 in Bibliotheek, Internet, Social Media | 0 comments

Pong op de akoestische gitaar

Waarom je beperken tot twee knoppen als het ook met een gitaar kan?

Guitar Hero heeft afgedaan. Dat is althans de mening van het Amerikaanse klassiek geschoolde gitaarduo Modal Kombat. Zij hebben daarom de klassieke games Pong, Tetris, Mario Kart en Mortal Kombat geschikt gemaakt om met echte gitaar te (be)spelen. Hiermee willen ze aantonen dat ook akoestische gitaren of andere instrumenten als gamecontroller te gebruiken zijn.

Over Modal Kombat:

Modal Kombat is a NYC-based performance group consisting of Yale School of Music alumni David Hindman and Evan Drummond. For the past five years, they’ve performed public guitar-controlled video game battles at various venues in Europe, New York City, and around the U.S.

Before the game Guitar Hero was released, Hindman was an NYU grad student, developing hardware and software that allowed real musical instruments to control various types of existing console video games. In 2004, he created the system that became the basis for Modal Kombat shows. At each show, various musical pitches, volume levels, and other musical parameters are programmed to trigger each character’s movement, such as Left, Right, Punch or Jump.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This