Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 20, 2010 in Bibliotheek, Social Media | 0 comments

Concertreeks voor ongeboren kinderen

Concertreeks voor ongeboren kinderen

Het Tsjechisch Philharmonisch Orkest heeft een concertreeks ontwikkeld, speciaal voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind(eren). De uit zestien concerten bestaande serie, getitield Music in utero, is waarschijnlijk ingegeven door onderzoek van de Amerikaanse wetenschapster Sheila Woodward. Zij heeft aangetoond dat ongeboren kinderen vanaf 17 à 19 weken reageren op muzikale impulsen:

Sheila C. Woodward of USC has shown that fetuses in the womb begin responding to music at 17-19 weeks gestation and that they most strongly respond to consonant, not dissonant intervals: 3rds, 4ths, 5ths and octaves. She has also shown that babies cry in consonant intervals, regardless of cultural background. This appears to be hardwired in the human brain, although we can be conditioned to respond to dissonant frequencies as in the above quoted Lebanese love songs. Babies also respond most strongly to steady tempos. But after that, musically, we are a blank page until we learn the “cultural rules.”
bron

In de documentaire The Music Instinct, Science and Song, zou zelfs vastgelegd zijn dat embryo’s lachen bij het horen van hun zingende moeder. Hoe het ook zij, de affiches van de concertreeks, zijn erg ‘sprekend’. Ik trof ze aan op Ads of the World.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This