Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 17, 2010 in Auteursrecht, Bibliotheek, Blogs, Social Media | 0 comments

Intellectual Pooperty

Intellectual Pooperty

Het werk van Nina Paley kwam alhier al eerder ter sprake in Copying is not theft. Vandaag las ik een gastbijdrage van haar hand op Techdirt, Comically absurd IP. Hierin zijn een aantal strips van haar te bekijken die betrekking hebben op zaken die uitstsekend aansluiten bij waar ik van tijd tot tijd over schrijf: auteursrecht en intellectueel eigendom, patenten, copyleft etc. Onderstaande strips zijn slechts enkele uit het volledige arsenaal van Paley, te bekijken op Mimi and Eunice. Ze vindt het trouwens goed dat ik haar werk hier toon (wat ik ook met veel genoegen doe):

Naturally, these comics are Free, copyLeft, share-able, copy-able, and embeddable. It is my fondest wish that writers will use these images in their articles and comments, without asking permission. What’s in it for me, you ask? The more people see Mimi & Eunice, the more cultural value they’ll have. Watching works find their audience is a singular pleasure for an artist. But since Techdirt is more about business models, I’ll add that the more people share the strips online, the more value a paper book will have, which I can then sell.”

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This