Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 14, 2010 in Bibliotheek, Blogs, Social Media | 0 comments

Newsflash: Twitter werd al in 1935 uitgevonden

Newsflash: Twitter werd al in 1935 uitgevonden

Het jaar is 1935, de toepassing heet Notificator, is van Britse origine en verschilt conceptueel nauwelijks van Twitter. Een retweet van Cory Doctorow vormt het bewijs. Vanzelfsprekend zijn er nog geen computers, maar het idee van een snoepautomaat waarin een tekstboodschap achtergelaten wordt maakt het idee des te charmanter:

The user walks up on a small platform in front of the machine, writes a brief message on a continuous strip of paper and drops a coin in the slot. The inscription moves up behind a glass panel where it remains in public view for at least two hours so that the person for whom it is intended may have sufficient time to observe the note at the appointed place. The machine is similar in appearance to a candy-vending device.”

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Newsflash: Twitter werd al in 1935 uitgevonden « Muziek & de bibliotheek -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Corrie, Gerda , Joost Baars, Ruben van Gogh, mauricebuehler and others. mauricebuehler…
  2. Vintage advertenties voor social media « Muziek & de bibliotheek - [...] twitter door Jeroen de Boer op augustus 11, 2010 De Notificator (1935) die ik beschreef in Newsflash: Twitter werd…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This