Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 30, 2009 in Internet, Social Media | 0 comments

Sampling uit de oude doos

Het verhaal gaat dat James Tenney de Elvis-uitvoering van Blue Suede Shoes gebruikte voor onderstaande bewerking, zonder daar een duidelijk idee voor te hebben. Collega-componist Arthur Jarvinen vroeg hem waarom hij die versie gebruikte en niet het origineel van Carl Perkins:

Jim said he never even thought about it. The record was there in the studio and he just used it. If it wasn’t there, he would have done the same piece with another song. He said “I wasn’t hip enough to know the difference.”

Maar wel hip genoeg om één van ’s werelds eerste (1961!) samplesongs te maken!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sampling uit de oude doos (reprise) - Muziek & de bibliotheek at Muziek & de bibliotheek - [...] een blogpost uit november 2009 besteedde ik aandacht aan Collage #1 Blue Suede van de Amerikaanse componist James [...]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This